Μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη και κρέμα

Υλικά

  • 250 γρ βούτυρο
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 600 γρ αλεύρι
  • 3 βανίλιες
  • 1 κγ μπέικιν
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ
  • 1 κονσέρβα νερό εβαπορέ
  • 5-6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 5 κουταλιές ζάχαρη
  • 5 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
  • λιγο κανέλα
  • λιγη ζάχαρη
  • 8 πτι μπερ μπισκότα τριμμένα

 

Εκτέλεση

  1. Κάνουμε την κρέμα και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο.
  3. Μέτα σιγά σιγά το αλεύρι και κάνουμε μια μαλακή ζύμη.
  4. Χωρίζουμε το 1/4 σε μεμβράνη και στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  5. Βάζουμε και την υπόλοιπη ζύμη σε μεμβράνη και στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
  6. Σε ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα απλώνουμε την ζύμη από το ψυγείο με τα χέρια.
  7. Ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο, απλώνουμε τα μήλα, ρίχνουμε ζάχαρη και κανέλα και από πάνω την κρέμα.
  8. Βγάζουμε την ζύμη από την κατάψυξη και την τρίβουμε πάνω από την κρέμα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς!!!
  10. Μόλις ψηθεί ρίχνουμε κανέλα από πάνω και αφού κρυώσει ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!

 

 

Πηγή:sintagespareas.gr

 

 

Comments

Leave a Reply