Τι χρειαζόμαστε:
Για τα φύλλα
- 1 κιλό αλεύρι
- Αλάτι
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 5 κουτ. σούπας ξύδι
- Νερό
Για την γέμιση
- 1 κιλό σπανάκι
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι άνιθο
- 1/2 κιλό φέτα τριμμένη
- 1 φλυτζανάκι ρύζι
- 3-4 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
5)Βάζουμε το σπανάκι σε λεκάνη και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον άνιθο (εννοείτε ψιλοκομμένο), την φέτα τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι.
7)Ξαναγυρίζουμε στα φύλλα μας ανοίγοντας ένα ένα τα φύλλα με την βοήθεια του υπόλοιπου αλευριού και ενός πλάστη.
8)Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο προσέχοντας να εξέχει απο το ταψί ώστε να διπλωθεί στο τέλος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό σε αυτή την πίτα είναι το ρύζι και το φύλλο στην μέση. Τραβάνε τα υγρά και έτσι η πίτα τρώγετε με το χεράκι μας άνετα. Εαν είστε φαν των πιο δυνατών γεύσεων μπορείτε να προσθέσετε μάραθο, καυκαλίθρες κι ότι άλλο μυρωδικό σας αρέσει.
Πηγή:sintagespareas.gr
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.