Σπανακόπιτα Χωριάτικη

Τι χρειαζόμαστε:

Για τα φύλλα

  • 1 κιλό αλεύρι
  • Αλάτι
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 5 κουτ. σούπας ξύδι
  • Νερό

 

Για την γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • 1/2 κιλό φέτα τριμμένη
  • 1 φλυτζανάκι ρύζι
  • 3-4 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1)Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη για το φύλλο.

Βήμα 2

2)Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα 3/4 του αλευριού με το αλάτι το λάδι και το ξύδι.

Βήμα 3

3)Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολάει η ζύμη από τα χέρια.

Βήμα 4

4)Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες και τις φυλλάμε στη λεκάνη πασπαλισμένες με λίγο αλεύρι.

Βήμα 5

5)Βάζουμε το σπανάκι σε λεκάνη και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον άνιθο (εννοείτε ψιλοκομμένο), την φέτα τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι.

Βήμα 6

6)“Τρίβουμε” με τα χέρια μας όλα τα υλικά ώστε να κάτσει το σπανάκι.

Βήμα 7

7)Ξαναγυρίζουμε στα φύλλα μας ανοίγοντας ένα ένα τα φύλλα με την βοήθεια του υπόλοιπου αλευριού και ενός πλάστη.

Βήμα 8

8)Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο προσέχοντας να εξέχει απο το ταψί ώστε να διπλωθεί στο τέλος.

Βήμα 9

9)Απλώνουμε απο πάνω την μισή από την γέμιση μας και ξανά φύλλο.

Βήμα 10

10)Απλώνουμε και την υπόλοιπη γέμιση και τέλος το τελευταίο φύλλο.

Βήμα 11

11)Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε σε κομμάτια.

Βήμα 12

12)Λαδώνουμε απο πάνω την πίτα μας και την ψήνουμε για 1 ωρίτσα περίπου στους 180 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό σε αυτή την πίτα είναι το ρύζι και το φύλλο στην μέση. Τραβάνε τα υγρά και έτσι η πίτα τρώγετε με το χεράκι μας άνετα. Εαν είστε φαν των πιο δυνατών γεύσεων μπορείτε να προσθέσετε μάραθο, καυκαλίθρες κι ότι άλλο μυρωδικό σας αρέσει.

Πηγή:sintagespareas.gr

Comments

Leave a Reply