Στις αρχές Ιουνίου τοποθετεί χρονικά ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης την κατάθεση του πολυαναμενόμενου νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ στη Βουλή, ανέφερε στην εκπομπή για τα media 12-1 του Σαββάτου στον Flash 96. «Πρέπει να περάσει πρώτα από το υπουργικό συμβούλιο και σε αυτή τη φάση προηγούνται άλλα επείγοντα νομοσχέδια για την οικονομία».
Σκοπός του όπως ανέφερε ο υπουργός, «Είναι η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, αλλά και η ενίσχυση των άνεργων δημοσιογράφων, η δυνατότητα συνεργασιών και συγχωνεύσεων προκειμένου να στηριχθούν τα Μέσα». Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο διαδίκτυο μιλώντας για την αναγκαιότητα δημιουργίας νομικού πλαισίου.
Παραδέχθηκε ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν υπάρχουν απαγορευτικά. Μπορούν και με την παρούσα νομοθεσία να προχωρήσουν».
Για την ανεργία στα ΜΜΕ
«Οι δημοσιογράφοι πρέπει να ενισχυθούν. Ένας τρόπος είναι η επιδότηση της μισθοδοσίας, αλλά και των εργοδοτικών εισφορών για ένα διάστημα περίπου δύο χρόνων. Επιβάλλεται να δοθεί ένα κίνητρο στους εργοδότες προκειμένου να προσλάβουν άνεργους και φυσικά να μην απολύσουν άλλους».
Για το Alter
Παραδέχθηκε ότι ο σταθμός έχει μεγάλα ανοίγματα και θα πρέπει η επιχείρηση να αναλογιστεί τι συνέβη όλο το προηγούμενο διάστημα για να φθάσει στο σημερινό αποτέλεσμα. «Εύχομαι να βρεθεί φόρμουλα και οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες να έχουν αίσιο τέλος». Σε αντίθετη περίπτωση παραδέχθηκε ότι η κρίση θα είναι μεγάλη και δύσκολα θα αντιμετωπιστεί, επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα της ύπαρξης του νομοσχεδίου που θα λύσει αρκετά προβλήματα και ίσως ένα μέρος των εργαζομένων να βρει δουλειά…
Για τα blogs
«Η αξιοπιστία του δημοσιογράφου είναι το όνομά του» για να συμπληρώσει, «Η ανωνυμία των blogs είναι πρόβλημα». Επιπλέον τόνισε, «Η ελευθερία πάει μαζί με την ευθύνη» για να δηλώσει, «Υπάρχει πρόθεση για ένα πλαίσιο που θα προστατεύει τουλάχιστον τα site» τα οποία σαφώς διαχώρισε από τα blogs που χαρακτήρισε «άφαντα» ως προς την επωνυμία και την έδρα τους. Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας την ευρωπαϊκή εμπειρία και ότι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι και αλλού είναι ανώνυμα τα blogs.
Για την ΕΡΤ
«Υπερβολική» χαρακτήρισε την στάση των ιδιωτικών καναλιών στο θέμα της ΕΡΤ HD αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα» και συμπλήρωσε ότι δεν επιθυμεί καμία αντιπαράθεση με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για να τονίσει ότι η εν λόγω κίνηση της ΕΡΤ, «Δεν έχει καμία μόνιμη βάση».
Ως προς την αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης είπε, «Θα παραμείνουν και τα τρία κανάλια εθνικής εμβέλειας, διότι είναι απαραίτητα, αρκεί να γίνεται σωστή διαχείριση» θυμίζοντας σε αυτό το σημείο την κακοδιαχείριση της προηγούμενης διοίκησης επί ΝΔ και τα πορίσματα του εισαγγελέα που είναι σε εξέλιξη. Και κατέληξε λέγοντας ότι «Έγινε νοικοκύρεμα στην ΕΡΤ, πρέπει να συνεχιστεί και να υπάρξει ένα business plan για τα επόμενα χρόνια».