Προσπάθεια να επιβραδύνει τη δικαστική διαδικασία και να καθυστερήσει το χρόνο της απολογίας της καταβάλλει η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη.
Οπως έγινε γνωστό, η σύζυγος του πρώην υπουργού κατέθεσε πριν από λίγη ώρα αίτηση εξαίρεσης του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή. Η κυρία Σταμάτη προσήλθε το πρωί της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες που την εμφανίζουν σαν ένα από τα μέλη της “συμμορίας” που είχε συστήσει ο πρώην υπουργός Αμυνας.
Η απολογία της κυρίας Σταμάτη αναμένεται να συνεχιστεί μετά την απόφαση από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο επί του αιτήματος που υπέβαλλε ο συνήγορός της για εξαίρεση του ανακριτή.
Παραλλήλως, όπως γνωστοποίησε ο Βασίλης Χειρδάρης, δικηγόρος της κυρίας Σταμάτη, η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου προσέφυγε το βράδυ της Πέμπτης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!…
Σύμφωνα με τον κ. Χειρδάρη, με την προσφυγή της η κυρία Σταμάτη υποστηρίζει ότι ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής έχει παραβιάσει το τεκμήριο της αθωότητάς της! Οπως υποστηρίζει ο δικηγόρος της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο ανακριτής έχει ήδη διατυπώσει ρητή και κατηγορηματική θέση ότι η κυρία Σταμάτη έχει διαπράξει το αδίκημα του ξεπλύματος.
Υπό το βάρος της χθεσινής προφυλάκισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε το ακίνητο της Δεινοκράτους, το κατώφλι του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, περνάει σήμερα η σύζυγος του πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, προκειμένου να απολογηθεί για την ίδια κατηγορία. Μόνο που το …κεφάλαιο «Β. Σταμάτη» του κατηγορητήριου αφορά στον τρόπο με τον οποίο η σύζυγος του πρώην υπουργού απέκτησε το νεοκλασικό επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Το συγκεκριμένο ακίνητο πέρασε στην κατοχή της μέσω της offshore εταιρείας «Nonilis» το 2001 έναντι 1. 100.000 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, αποτελούν προϊόν δωροδοκίας του πρώην υπουργού για την υπογραφή δυο συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Κάτι, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Β. Σταμάτη γνώριζε.
Η ίδια σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στις εισαγγελείς που είχαν ερευνήσει την υπόθεση Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, είχε αναφέρει ότι απέκτησε το σπίτι με νόμιμο τρόπο και συγκεκριμένα με δάνειο 650.000 ευρώ που έλαβε ενώ το υπόλοιπο μέρος του τιμήματος, 450.000 ευρώ, είχε καταβληθεί σε μετρητά στην πωλήτρια εταιρεία σε βάθος χρόνου μιας τριετίας.
Επίσης, είχε επισημάνει πως ο μόνος λόγος που το ακίνητο μεταβιβάστηκε στο όνομά της, ήταν ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου – 25 έτη – «σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο δημιουργίας φορολογικών επιβαρύνσεων λόγω κληρονομικών ζητημάτων σε περίπτωση κατά τη οποία εμφανίζονταν ως αγοραστής ο σύζυγός μου»!
Πηγή: protothema.gr