Οι Financial Times δημοσιεύουν ένα σχεδόν διθυραμβικό κείμενο για την Ελλάδα – για την ακρίβεια για μια Θεσσαλονικιά Χριστίνα Μουράτογλου και τον σύντροφό της που κάνουν το Λονδίνο να συρρέει για να δοκιμάσει ελληνικό φαγητό στο εστιατόριό τους. Η ελληνική γαστρονομία κατορθώνει να κάνει τη διαφορά.
Το άρθρο ξεκινά με μια προσωπική εικόνα από την οικογένεια της Χριστίνας Μουράτογλου: ο πατέρας της, στα βράχια στη θάλασσα κοντά στο εξοχικό τους έξω από τη Θεσσαλονίκη, καλλιεργεί κρίταμο, το αλμυρό πράσινο χόρτο και τα στέλνει σε κουτιά στο Μazi, το εστιατόριο που έχει η κόρη του μαζί με τον σύντροφό της Γάλλο Adrien Carre στο Notting Hill. To iefimerida.gr είχε προ καιρού αναφερθεί στη επιτυχία του ελληνικού εστιατορίου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο όπου παλιά βρισκόταν το κυπριακό Costas Grill.
Οι Financial Times, αφού αναφέρονται στα μυστικά επιτυχίας του εστιατορίου, παρουσιάζουν και μια είδηση: το Μazi καθιερώνει από τις 2 Φεβρουαρίου και brunch με αγαπημένο έδεσμα τη μπουγάτσα. Μεταξύ άλλων θα σερβίρονται το ελληνικό hot dog (χοιρινό λουκάνικο με γραβιέρα, γλυκό μπέικον και μαρμελάδα ντομάτας), πράσινη σαλάτα με ξερά σύκα και μανούρι. «Όλα απέχουν τόσο από τα στεγνά άγευστα εδέσματα του πρωινού που σερβίρεται στις διακοπές μας στην Ελλάδα”, καταλήγει το δημοσίευμα.
Πηγή: | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/88045#ixzz2JHzuUEX2