Σε καιρούς δύσκολους, που ψάχνουμε το ευρώ με το… ντουφέκι, το κολατσιό έχει γίνει must. Τι καλύτερο από μια εύκολη, γρήγορη, φθηνή και, το κυριότερο, γευστικότατη συνταγή για μπισκότα με μαρμελάδα, ή με μερέντα. Δοκιμάστε τη συνταγή της μαμάς για τα μπισκότα, που εκτός από ωραία γεύση, χορταίνουν και θα μας θυμηθείτε…
Μπισκότα διπλά με μαρμελάδα
Τρία φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρι
1 γάλα
½ βιτάμ
1 μπέικιν πάουντερ
4 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ. Το βάζετε σε λεκάνη, κάνετε στο κέντρο μια γουβίτσα και ρίχνετε τους κρόκους, χτυπημένους με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κατόπιν βάζετε το βούτερο λιωμένο. Ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα, ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή. Το αφήνετε να σταθεί αρκετή ώρα στο ψυγείο (περίπου 1 ώρα) και κατόπιν, με ένα κουταλάκι, απλώνετε τη ζύμη στη μορφή που θέλετε να έχουν τα μπισκότα (εμείς τα προτιμάμε στρογγυλά), επάνω σε μια λαδόκολλα. Τα ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία (180-200 βαθμούς) για περίπου 15 λεπτά. Αφού τα βγάλετε και κρυώσουν τα ενώνετε ανά δύο, βάζοντας στη μέση μαρμελάδα. Προτείνουμε και αντί της μαρμελάδας, να δοκιμάσετε και τη μερέντα. Γίνονται πολύ νόστιμα και πολύ αφράτα. Θα τα λατρέψετε!
– See more at: http://www.itabloid.gr/φτιάξτε-τα-πιο-τέλεια-μπισκότα-με-μαρμ/#sthash.ykd2dyZ6.dpuf