Δεν είναι όμως μόνο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που έχουν επιλέξει τη ρήξη με τον υπουργείο Υγείας, αλλά και οι γιατροί του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κάτι που έγινε φανερό στη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας, όπου οι τελευταίοι στην κυριολεξία τα βρόντηξαν και αποχώρησαν από τον διάλογο για τη μεταρρύθμιση.
Να θυμίσουμε, ότι η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά είχε τονίσει στο onMed.gr ότι δημιουργείται πολιτικό πρόβλημα με το εν λόγω νομοσχέδιο και δεν αποκλείεται οι γιατροί να προσφύγουν στον πρωθυπουργό ως ύστατη προσπάθεια προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις στο κείμενο του νομοσχεδίου. Η κ. Ανεμοδουρά είχε σημειώσει ακόμη, ότι όποιος βουλευτής ψηφίσει το νομοσχέδιο, θα υποστεί τη δίνη της επιλογής του.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ζήτησε από τον υπουργό, «Να μην προωθήσει στη Βουλή το παρόν νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δημοσίου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της χώρας μας και να ξεκινήσει συζήτηση από μηδενικής βάσης με όλους τους εμπλεκομένους φορείς.
Εν τω μεταξύ μέσα στην εβδομάδα το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ωστόσο οι γιατροί εκφράζουν τον προβληματισμό τους, κατά πόσο θα μπορέσει να γίνει αυτό, αφού υπάρχουν αντιρρήσεις για το κείμενο του σ/ν όχι μόνο από την πλευρά υγειονομικών φορέων αλλά και των κομμάτων.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πάντως την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση που είχε με το ΠΑΣΟΚ, φάνηκε να τα βρίσκει καθώς αποδέχθηκε τις παρατηρήσεις του κυβερνητικού της εταίρου, παρατηρήσεις, που θα συζητηθούν, όπως ειπώθηκε στην συνάντηση, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.
Πηγή: onmed.gr