Ιδιαίτερη προσοχή θέλει στην επιλογή του αρνιού που θα διαλέξετε για το πασχαλιάτικό σας τραπέζι, έτσι ώστε να φάτε ντόπιο αρνί και όχι εισαγόμενο, με αμφίβολη προέλευση και ποιότητα.
Δείτε προσεκτικά τη σφραγίδα: τα εγχώρια αρνιά έχουν μπλε σφραγίδα, ενώ τα εισαγωγής καφέ.
Όπως αναφέρει το fooddaily, αν δείτε σφραγίδα ελληνικής παραγωγής, σημαίνει πως θα αναγράφεται η λέξη «HELLAS» ή τα αρχικά «ΕL» ή «GR».
Έπειτα, προσέξτε το σχήμα που έχει η σφραγίδα: το αρνί πρέπει να έχει σφραγίδα σε σχήμα ρόμβου, το γάλακτος έχει σφραγίδα σε σχήμα παραλληλόγραμμο και το βιολογικό κρέας έχει και καρτελάκι πιστοποίησης.
Παρόλα αυτά, κάποια αμνοερίφια μεταφέρονται ζωντανά από γειτονικές χώρες και βαπτίζονται ελληνικά, οπότε συμβουλεύουμε να αγοράσετε αρνί από κρεοπώλη που εμπιστεύεστε.