Υλικά
6 μπριζόλες χοιρινές λαιμού, λεπτοκομμένες και χωρίς κόκκαλο
6 φέτες μπέϊκον
6 φέτες τυρί καπνιστό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μουστάρδα
κάρρυ
πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Απλώνουμε σε πάγκο τις μπριζόλες, τις χτυπάμε για να τις ανοίξουμε και να τις λεπτύνουμε περισσότερο. Τις αλείφουμε με λίγο λάδι και μουστάρδα και τις καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και κάρρυ και πάπρικα γλυκιά (μεταξύ μας προσθέτουν φοβερή γεύση).
2. Στις 3 μπριζόλες, απλώνετε από δύο φέτες μπέϊκον και μία φέτα καπνιστό τυρί και βάζετε αποπάνω τις άλλες 3 μπριζόλες. Έχουμε φτιάξει έτσι 3 “σάντουιτς” από μπριζόλες.
3. Στη συνέχεια, ξαναχτυπάμε τις μπριζόλες, με το ειδικό εργαλείο ή κάτι άλλο βαρύ, για να ενωθούν καλύτερα οι μπριζόλες μεταξύ τους.
4. Έχουμε ζεστάνει ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τις μπριζόλες μέχρι να ξεροψηθούν. Η διάρκεια του ψησίματος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας. Συνήθως όμως δεν θέλει πάνω από 5-8 λεπτά από την κάθε πλευρά.
5. Μόλις ψηθούν, τις βγάζετε από τη φωτιά και τις αφήνετε 5 λεπτά σε ξύλο κοπής για να σταθούν πριν τις ψιλοκόψετε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
6. Ο γύρος είναι έτοιμος και μπορείτε να τον τυλίξετε σε πίτες προσθέτοντας τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτα, πατάτες, μαρούλι ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε ή ακόμη και να τον φάτε σκέτο.
7. Κανείς δεν θα πιστέψει ότι τον φτιάξατε στο σπίτι.