Υλικά
400 γρ. μπεικον
18 μεγαλα μανιταρια
250 γρ.τυρι φιλαδελφεια
1 πρασινο φρεσκο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
αλατι πιπερι ριγανη
μισο κουταλακι καυτερι σαλτσα .
Εκτέλεση
Ψιλοκοβουμε το μπεικον σε μικρα κομματακια και το σοταρουμε σε ενα τηγανι με 1 κ.γ. ελαιολαδο. Το βγαζουμε σε χαρτι κουζινας ψιλοκοβουμε το κρεμμυδακι το ριχνουμε σε ενα μπολ μεσα και το μπεικον το τυρι ριγανη πιπερι μισο κουταλακι σαλτσα ετοιμη καυτερη αν θελουμε και ανακατευουμε καλα .Τωρα τα μανιταρια με ενα καθαρο σφουγγαρι τα σκουπιζουμε και ( δεν )τα ξεπλενουμε κατω απο τη βρυση γιατι τραβαν νερο σαν σφουγγαρακι και δεν το θελουμε …τους κοβουμε το κοτσανακι. Τα βαζουμε σε ενα σκευος για το φουρνο. Γεμιζουμε τα μανιταρια με το μιγμα και στο φουρνο για 20 λεπτα στους 180 βαθμους ….
Σερβιρεται ζεστο