Υλικά
10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα
1φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 1/2φλ.κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 1/2φλ. έμενταλ τριμμένο
1φλ. ρεγκάτο τριμμένο
3 μεγάλα αυγά
1φλ. γάλα
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200ml. κρέμα γάλακτος
1/2κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αλείφετε ένα πυρέξ με βούτυρο, κόβετε το ψωμί σε κύβους και στρώνετε τη μισή ποσότητα στο πυρέξ.
2. Βάζετε όλα τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε.
3. Απλώνετε λίγο τυρί πάνω από το ψωμί, στρώνετε πάλι με ψωμί, απλώνετε ξανά τυρί και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και η τελευταία στρώση να είναι τυρί.
4. Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το γάλα, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε να ανακατεύετε για λίγο ακόμα.
5. Περιχύνετε το μείγμα στο σουγλέ, το σκεπάζετε με ζελατίνα και το αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα.
6. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C και ψήνετε το σουφλέ για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Το σερβίρετε ζεστό.
Πηγή: .queen.gr