Υλικά:
400 γρ. φασόλια άσπρα
350 γρ. ζυμαρικά μικρά (κοχυλάκι ,κοφτό μακαρονάκι κτλ.)
1 ματσάκι σέλινο
1 πράσο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο
80 γρ. μπέικον
850 ml ζωμό κρέατος
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασόλια και στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πράσο, το σέλινο και το μπέικον ψιλοκομμένα και το δεντρολίβανο. Αφήνουμε για 10 λεπτά να σιγοβράσουν. Ρίχνουμε το ζωμό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα για 10 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά και σερβίρουμε.