Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
265 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
350 γρ. αλεύρι (κέικ φλάουρ, φαρίνα)
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. κανέλα σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
150 ml γάλα
60 γρ. κορν φλέικς
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 180 γρ. ζάχαρη και 220 γρ. βούτυρο και τα χτυπάμε με το μίξερ. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, την κανέλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο βούτυρο-ζάχαρη και εναλλάξ το γάλα και τα αυγά, ανακατεύοντας με το μίξερ συνεχώς μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 για 35′-40′. Μόλις ψηθεί και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο αφού το ξεφορμάρουμε, σε ένα μπολάκι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε λίγη κανέλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε. Τα απλώνουμε με ένα κουτάλι στο πάνω μέρος του κέικ. Προσθέτουμε κι άλλα κορν φλέικς αν επιθυμούμε.