Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
3 μεγαλα κρεμμύδια
2 κολοκυθάκια
1 πιπεριά μεγάλη
1 κονσέρβα μανιτάρια ή 6-7 μανιτάρια φρέσκα
1 μεγάλη ντομάτα
2 καρότα
1 ποτήρι οτι κρασί έχετε κόκκινο ή άσπρο
1 μελιτζάνα
λίγο πουμαρό
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας οση ωρα λέει η συσκευασία
Κόβουμε τα κρεμμύδια όχι πολύ ψιλά, όπως βάζουμε στην σαλάτα. Επειτα τα μανιτάρια στα 4 αν είναι φρέσκα. Στην συνεχεια κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα κολοκυθάκια, τα καρότα και την πιπερια. Σε κύβους την μελιτζάνα και την ντομάτα, λίγο πιο ψιλές φέτες απο αυτές που κόβουμε για σαλάτα.
Εκτέλεση
Σε μεγάλο τηγάνι (αν γίνεται αντικολλητικό) βάζουμε πολύ λίγο λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια και κατά σειρά τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τα καρότα, τα μανιτάρια και τελος την πιπεριά. Τα αφήνουμε να μαραθούν παρα πολύ καλά ανακατεύοντας καλά κατά διαστήματα.
Οταν εχουν μαραθεί πάρα πολύ καλά προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί λίγο.
Τελος ρίχνουμε την ντομάτα, λιγο πουμαρό και περιμένουμε να μαραθεί και αυτή λίγο. Αλατοπιπερωνουμε και σβήνουμε την φωτιά. Περιμένουμε να κρυώσουν καλά για να μην κάτσει η σφολιάτα
Στρώνουμε σε ενα πυρεξ που εχουμε βουτυρώσει με φυτική μαργαρίνη ή έχουμε λαδώσει το ενα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε τα λαχανικά. Επειτα βάζουμε απο πάνω το αλλο φύλλο και κόβουμε όπου περισσεύει η σφολιάτα. Προσέχουμε να “κλείσει”καλά η πιτα για να μήν χυθεί η γεμιση.
Κάνουμε τρυπίτσες με ένα πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 με 190 μεχρι να ξεροψηθεί