Υλικά
- 1 φλ. καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
- 2 φλ. νερό (ελαφρώς χλιαρό)
- 3 φλ. αλεύρι φαρινάπ (κοσκινισμένο)
- 5 κ.σ. κακάο (κοσκινισμένο)
- 1 ½ φλ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- χυμό από μισό πορτοκάλι
Για το γλάσο (προαιρετικά):
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 6 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και ανακατέυουμε τη ζάχαρη εώς ότου διαλυθεί.
Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, ξύδι, χυμό πορτοκάλι και ανακατέυουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
5) Τέλος βάζουμε το κακάο και το αλεύρι και ανακατέυουμε καλά και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
Λαδώνουμε πολύ καλά μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 C για 50 λεπτά ή εώς ότου βγει καθαρό το μαχαίρι μας.
Πηγή:sintagespareas.gr