Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας ή 2 σπιτικά φύλλα
2 μέτριες πατάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη
4 κολοκυθάκια
3 καρότα τριμμένα και αυτά
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4-5 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
3 πράσα σε ροδέλες
3 δόντια σκόρδου ψιλοκομμένα
1 μικό ματσάκι σέληνο
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
250 γραμ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
2 αυγά
αλάτι πιπέρι
1 κουπα περίπου ελαιόλαδο για το άλειμα των φύλλων και 1/2 κούπα για το σωτάρισμα των λαχανικών.
Εκτέλεση
Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε ένα σουρωτίρι με λίγο αλάτι και τις στίβουμε να στραγγίξουν τα υγρά τους.
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια τα πράσα και το σκόρδο σε 1/2 κούπα ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα καρότα και τα υπόλοιπα λαχανικά ,τέλος προσθέτουμε άνηθο και σέληνο τα σωτάρουμε για 5-6 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά, αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και το αφήνουμε να γινει χλιαρό τότε προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά αλάτι και πιπέρι.
Λαδώνουμε ενα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα, στρώνουμε τη γέμιση, απο πανω τα υπόλοιπα φυλλα, χαράζουμε την πίτα μας σε τετράγωνα κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμοί για περίπου 40-45 λεπτά να ροδίσει.
Πηγή: sintagespareas.gr