Υλικά
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
120 γραμμ. σαλάμι σε φέτες
2 κ.σούπας ξύδι
1 κ.σούπας μουστάρδα
1 κ.σούπας μέλι
μισό κρεμμύδι σε ροδέλες
2 ματσάκια τρυφερό σπανάκι (2 φλυτζάνια) χωρίς τα κοτσάνια ή ένα μικρό μαρούλι
4 βραστά αυγά (προαιρετικά)
αλάτι, πιπερι
Εκτέλεση
Ζέστανε 1 κ.σούπας από το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Κόψε τις φέτες από το σαλάμι στη μέση και ρίξε τες στο τηγάνι ανακατεύοντας να ροδίσει για 2-3 λεπτά.
Βγάλε το σαλάμι σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
Ρίξε στο τηγάνι το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το υπόλοιπο λάδι μαζί με μια πρέζα αλάτι και μία πιπέρι και ανακάτεψε.
Ρίξε το κρεμμύδι και ανακάτεψε να μαλακώσει, περίπου 3-4 λεπτά.
Ρίξε το τηγάνι το σαλάμι και βγάλε από τη φωτιά.
Χώρισε το σπανάκι σε 4 πιάτα και βάλε από πάνω ίσες μερίδες από το σαλάμι. Αν χρησιμοποιήσεις μαρούλι κόψε το σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι και μοίρασε σε 4 πιάτα. Σέρβιρε με ένα αυγό κομμένο σε ροδέλες σε κάθε πιάτο.
Εάν σου αρέσει η έντονη γεύση του κρεμμυδιού μην το σωτάρεις στο τηγάνι και βάλε το ωμό στη σαλάτα σου!