Υλικά
- 1 πακέτο pasta της αρεσκείας σας, καλύτερα βίδες ή πένες.
- 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο μπρόκολο σε μπουκετάκια
- 100 γρ. τυρί φέτα
- 1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Πώς θα το ετοιμάσουμε:
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά (Pasta) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε βραστό, καλά αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε βάζοντάς τα σε ένα μεγάλο μπολ με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μπρόκολο ανακατεύοντας για 7 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο και τις ελιές, τρίβουμε τη φέτα από πάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ξύδι.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε και στο πιάτο του καθενός τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.
Πηγή:womannow.gr