Υλικά
- 1 φλιτζάνι φακές
- 1 φλιτζάνι κους κους
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα
- 1 αγγούρι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Λάδι, ξύδι μπαλσάμικο, λίγο μέλι
- Φέτα (αν δεν νηστεύετε)
Εκτέλεση
- Βράζετε για ένα δεκάλεπτο τις φακές, χύνετε το νερό και τις ξαναβάζετε με νερό στη φωτιά για κανένα εικοσάλεπτο. Αποσύρετε από τη φωτιά, στραγγίξτε κι αφήστε τις σε ένα μπολ στο ψυγείο.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε για κανένα δεκάλεπτο το κους κους. Όταν είναι έτοιμο το βάζετε στο ψυγείο κι αυτό.
- Χτυπάτε σ΄ένα ποτήρι μ΄ένα κουτάλι το λάδι, το ξύδι και το μέλι, προσθέτετε και αλάτι.
- Κόβετε τα λαχανικά σας.
- Σ΄ένα μεγάλο μπολ, σαλατιέρα, ανακατεύετε τις φακές, το κους κους και τα λαχανικά. Περιχύνετε με το λαδόξιδο και κόβετε την φέτα σε κυβάκια και τη ρίχνετε πάνω από τη σαλάτα.