Υλικά:
2 φλιτζάνια κριθαράκι
4 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι πιπεριές χοντροκομμένες
1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι τοματοπολτό
1 φλιτζανάκι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
½ κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
2 φλιτζάνια ζωμό
4 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένο
4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Τρόπος μαγειρέματος:
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τοτο κριθαράκι. Το βγάζετε σε πρόχειρο δοχείο. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε κι αυτά αρκετά καλά και προσθέτετε τη ντομάτα και το ντοματοπολτό. Ρίχνετε το κρασί και τα σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
2. Προσθέτετε το κριθαράκι και το ζωμό. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τη κανέλα.
3. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να ψηθούν.
4. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά προσθέτετε το βασιλικό, το δυόσμο, και το μαϊντανό. Τα ανακατεύετε και τα σερβίρετε αμέσως.
Πηγή:.cybc-media.com