Υλικά
Για τη σαλάτα
- 250γρ. βίδες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κίτρινη, σε ροδέλες
- 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
- 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 150γρ. φέτα
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σος
- 6 ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι τους
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Ανακατεύετε καλά τα υλικά της σος.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις βίδες, τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια.
Περιχύνετε με τη σος και ανακατεύετε.
Πηγή:olivemagazine.gr