Υλικά
- 1/4 φλιτζ. ιταλικό dressing
- 2 κ.σούπας μπαλσάμικο
- 1 κ.σούπας μέλι
- 1/8 κ.γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- μισό κιλό φιλέτο κοτόπουλο σε χοντρές λωρίδες
- 250 γραμμ. σπαράγγια καθαρισμένα
- 1 φλιτζ. καρότο σε λωρίδες
- 1 φλιτζ. κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες
- μια κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
- μια μικρή ντομάτα χωρίς τους σπόρους κομμένη σε κομμάτια
- Για το ιταλικό dressing:
- 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ.σούπας λευκό ξύδι
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γλυκού ξερό βασιλικό
- μια πρέζα μπούκοβο
- μια πρέζα ρίγανη
Εκτέλεση
Φτιάξε το dressing: Βάλε σε βάζο όλα τα υλικά και χτύπησέ τα καλά. Κράτησε την ποσότητα που χρειάζεσαι για τη συνταγή και το υπόλοιπο φύλαξέ το στο ψυγείο.
Σε ένα μικρό μπολ βάλε το dressing, το μπαλσάμικο, το μέλι και το πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάλε το κοτόπουλο και σώταρε για 5-6 λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Ρίξε το μισό από το μίγμα του μπαλσάμικου και ανακάτεψε να απλωθεί σε όλο το κοτόπουλο.
Βγάλε το κοτόπουλο σε πιατέλα, σκέπασέ το και διατήρησέ το ζεστό. Μπορείς αν θέλεις να το κόψεις σε φέτες.
Ρίξε τα λαχανικά στο τηγάνι και σώταρε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλε τα και αυτά στην πιατέλα.
Βάλε το υπόλοιπο μίγμα μπαλσάμικου στο τηγάνι και βράσε για ένα λεπτό “ξύνοντας” τα τοιχώματα του τηγανιού για να μην κολλήσει η σάλτσα.
Περίχυσε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με τη σάλτσα.
Βάλε τη ντομάτα σε διάφορα σημεία της πιατέλας και σέρβιρε.