Ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, το όνομα του οποίου αποκάλυψαν οι Νew York Times ως πιθανή επιλογή της Χίλαρι Κλίντον για τη θέση του υποψηφίου αντιπροέδρου είναι η μία πιθανότητα.
Εκτός από τον ελληνικής καταγωγής στρατιωτικό υπάρχουν και άλλα στελέχη που θα καλοέβλεπαν μια μετακίνησή τους στην αντιπροεδρία των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει το Business Insider, ενώ παραδοσιακά η επιλογή αντιπροέδρου θεωρείται μάλλον αδιάφορη για το εκλογικό αποτέλεσμα πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως μπορεί να επηρεάσει τους ψηφοφόρους σε κρίσιμες πολιτείες. Ορισμένες από τις πιθανές επιλογές της Χίλαρι Κλίντον, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση της μέσα στο μήνα, είναι οι εξής:
Ελίζαμπεθ Γουόρεν- Γερουσιαστής
Στις αρχές της προεκλογικής περιόδου για τον υποψήφιο πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος θεωρούνταν μια καλή υποψηφιότητα για το χρίσμα. Η γερουσιαστής από την Μασαχουσέτη είναι η πιο δημοφιλής υποψήφια αντιπρόεδρος ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος. Ήδη πριν εκφράσει επισήμως τη στήριξη της στη Χίλαρι Κλίντον είχε ασκήσει επιθετική κριτική προς τον Ντόναλντ Τραμπ. Για τους αμφισβητίες όμως θεωρείται «πολύ αριστερή» για προεδρικές εκλογές όπου στόχος είναι η προσέλκυση των αναποφάσιστων.
Tιμ Κέιν – Γερουσιαστής
Ο Κέιν είναι αναμφίβολα ένας από τους εμπειρότερους πολιτικούς τους οποίους φαίνεται να σκέφτεται για τη θέση του υποψηφίου αντιπροέδρου η Κλίντον. Πριν εκλεγεί γερουσιαστής της πολιτείας της Βιρτζίνα, υπήρξε κυβερνήτης της πολιτείας, δήμαρχος του Ρίτσμοντ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος. Είναι αυτή η εμπειρία που τον καθιστά κατά πολλούς τον ιδανικό υποψήφιο αντιπρόεδρο. Για κάποιους επικριτές όμως από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος θεωρείται «βαρετός» και όχι αρκετά «προοδευτικός ».
Τζουλιαν Κάστρο- υπουργός Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης
Ο Κάστρο, όπως και ο δίδυμος αδερφός του Γιοακίν θεωρούνται οι ανερχόμενοι αστέρες του Δημοκρατικού Κόμματος για χρόνια. Το 2012, ο τότε δήμαρχος του Σαν Αντόνιο Τζούλιαν Κάστρο, έκανε μεγάλη εντύπωση με την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος. Σε πολλούς θύμισε την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα ως υποψηφίου γερουσιαστή το 2004. Το 2014 γ΄νεται το νεότερο μέλος της κυβέρνησης Ομπάμα. Θεωρείται ο καλύτερος από τους διαθέσιμους υποψηφίους στο να προσελκύσει τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους.
Τομ Πέρεζ- υπουργός Εργασίας
Η επιλογή του Πέρεζ θα θύμιζε σε πολλούς Δημοκρατικούς την συμμαχία που οδήγησε δύο φορές στην εκλογή Ομπάμα. Ένας από τους πιο υψηλόβαθμούς Λατίνους αξιωματούχους στην κυβέρνηση Ομπάμα ο Πέρεζ έχει πολύ καλές σχέσεις με τα συνδικάτα αλλά και τις οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα μειονοτήτων. Μειονέκτημα του, όπως και του Σταυρίδη άλλωστε, είναι πως δεν έχει καταφέρει ποτέ να εκλεγεί σε κάποιο αξίωμα, ενώ είναι και σχετικά άγνωστος στο ευρύτερο κοινό.