Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου, ασκήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη μη μετάφραση του βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens.
Σημειώνεται, ότι η κ. Δημητρίου είχε διατάξει πειθαρχική έρευνα για να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ή όχι πειθαρχικές παραβάσεις που τελέστηκαν από εισαγγελικούς λειτουργούς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, που οδήγησαν στην επ’αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens.
Την πειθαρχική έρευνα διεξήγαγε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαϊρη, η οποία και ολοκλήρωσε το πόρισμά της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Θεοδωροπούλου είχε απορρίψει το αίτημα μετάφρασης του βουλεύματος των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens, καθώς οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι είχαν ήδη απολογηθεί, είχαν λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και το βούλευμα ήταν περιττό. Μάλιστα, η εισαγγελέας είχε επικαλεστεί και σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου των περασμένων ετών.
Υπέρ της απόρριψης του αιτήματος είχε ταχθεί και ο εισαγγελέας εφετών Γ.Γεράκης, ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δεν επέδειξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αναγκαία εκείνη ειδική μέριμνα που απαιτούσε μια υπόθεση όπως είναι της Siemens, η οποία «σέρνεται» για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανάκριση, λόγω της πολυπλοκότητάς της.
Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα τμήματα του βουλεύματος που είχαν ζητηθεί να μεταφραστούν δεν αφορούσαν τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, αλλά έναν άλλον Γερμανό κατηγορούμενο, κάτοικο του εξωτερικού, για τον οποίο έχει διαχωριστεί η δικογραφία και δεν έχει απολογηθεί ακόμα.
Αναφορικά με τον κατηγορούμενο Φάνη Λυγινό, η κλήση επιδόθηκε σε δικηγόρο που δεν τον εκπροσωπούσε.
Τον τελικό λόγο και για τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς θα τον έχει το πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.