Υλικά
- 1,5 κιλό αρνάκι γάλακτος*
- 6-7 πατάτες
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 4 κλαδιά φρέσκια δεντρολίβανο
- χυμό από 1 1/2 λεμόνι
- 1 κύβο ψητονοστιμιά
- 1 κούπα νερό
- Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1) Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά να φύγει το χώμα και τις κόβουμε κυδωνάτες σε πολύ μεγάλα κομμάτια (στα τρία οι μεσαίες πατάτες, στα τέσσερα οι πολύ μεγάλες).
2) Βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα μαζί με το αρνί σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο, το λεμόνι, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
3) Βάζουμε σε ένα μπρίκι το νερό και τον κύβο ψητονοστιμιά και το βράζουμε μέχρι να λιώσει.
4) Περιχύνουμε το φαγητό, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 170oC μέχρι να ψηθεί το κρέας. Συνήθως θέλει περίπου 2 ώρες αλλά εξαρτάται από τη γάστρα και τον φούρνο. Όσο χαμηλότερα ο φούρνος και όση περισσότερη ώρα ψήνεται, τόσο το καλύτερο.
Δοκιμάστε το κρέας με ένα πηρούνι για να δείτε αν έχει ψηθεί. Θα πρέπει να «λιώνει» και να ξεκολλάει από το κόκκαλο.
Πηγή:madameginger.com