Υλικά
• 12 – 13 φέτες ψωμί του τόστ
• 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 130 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
• 12 φέτες γκούντα
• 12 φέτες ένταμ
• 12 φέτες πάριζα, ζαμπόν ή γαλοπούλα
• 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
• 4 αυγά
• 800 γρ. γάλα φρέσκο
• 2 – 3 φρυγανιές τριμμένες στο μούλτι
• μαργαρίνη για επάλειψη
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• αλάτι – φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την μίση φρυγανιά. Αλοίφουμε τις φέτες του ψωμιού, από τη μια πλευρά, με λίγη μαργαρίνη και στρώνουμε τις μισές στο πυρέξ, με την αβουτύρωτη πλευρά προς τα κάτω. (Αν υπάρχουν κενά ανάμεσα στις φέτες, τις κλείνουμε με κομμάτια ψωμιού). |
|
Έπειτα τοποθετούμε τις μισές φέτες ένταμ και τις καλύπτουμε με τις μισές φέτες πάριζα. | |
Απλώνουμε το μισό ρεγκάτο και έπειτα, βάζουμε το μισό μπέικον. | |
Στρώνουμε τις μισές φέτες γκούντα και συνεχίζουμε στρώνοντας το υπόλοιπο ψωμί. | |
Βάζουμε πάλι ένταμ και το σκεπάζουμε με την πάριζα. | |
Συνεχίζουμε απλώνοντας το ρεγκάτο και το μπέικον. Και τελειώνουμε με τις φέτες γκούντα. |
|
Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε τ᾿ αυγά με το γάλα, ρίχουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε το σουφλέ. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε το πυρέξ απ᾿ το ψυγείο, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και το απλώνουμε πάνω στα τυριά. |
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά. Καλό είναι, αν κρατιώμαστε, να το αφήσουμε να σταθεί, τουλάχιστον 20′- 30′, κι έπειτα να το κόψουμε. Πηγή:faghta-giagias.blogspot.com |