Υλικά (υλικά για 6 μερίδες)
- 8 μαγειρεμένα τεμάχια κοτόπουλου
15 ml ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
125 γρ. μανιτάρια σε κομματάκια
αλάτι και πιπέρι
125 γρ. μασκαρπόνε ή γιαούρτι
30 ml σέρι
6 φύλλα κρούστας
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Επιπλέον λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Ξεκοκαλίζουμε και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο. Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέρι, αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το
κοτόπουλο και το μασκαρπόνε ή το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο.
Αφού ανοίξουμε το φύλλο κρούστας σε μια επίπεδη επιφάνεια, βουτυρώνουμε κάθε φύλλο χωριστά, ενώνουμε δύο φύλλα μαζί και τα κόβουμε στη μέση.Με ένα κουτάλι βάζουμε στην άκρη τους τη γέμιση, και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το κοτόπουλο.Διπλώνουμε τις γωνίες του φύλλου και τυλίγουμε το ρολό προς τα πάνω. Αλείφουμε με το επιπλέον βούτυρο και τα κόβουμε στο επιθυμητό μήκος. Τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Για τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέας, ψάρι ή λαχανικά που έχουν περισσέψει από προηγούμενο γεύμα. Ιδανικά σερβίρετε μαζί με σως της επιλογής σας.
Πηγή: epithimies.gr