Υλικά
500 γρ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
200 γρ. ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα μακαρόνια για 5΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε καλά. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά.
2. Σε στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 28 ή 30 εκ., καλά βουτυρωμένο, απλώνουμε το 1/3 των μακαρονιών τοποθετώντας τα κυκλικά. Πασπαλίζουμε με το 1/3 του μίγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Επαναλαμβάνουμε με το 1/3 των μακαρονιών, το 1/3 των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Καλύπτουμε κυκλικά με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τυριά.
3. Χτυπάμε το γιαούρτι με σύρμα σε μπολ, ν’ αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε μ’ αυτό τη μακαρονόπιτα.
4. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, σε αέρα, για 20΄. Αφού κρυώσει ελαφρά την κόβουμε τρίγωνα κομμάτια σαν τούρτα. Τη σερβίρουμε με αρωματική σάλτσα ντομάτας.
Mερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Πηγή: argiro.gr