Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 250 γρ. σπαγγέτι
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 πιπεριά Φλωρίνης φρέσκια ψιλοκομμένη
- 1 ποτήρι κρασί λευκό Ροδίτης
- Mαϊντανός ψιλοκομμένος
- Eλαιόλαδο
- Aλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα.Προσθέτουμε την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και, μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε με χλιαρό νερό το κρέας. Σιγοβράζουμε και ξαφρίζουμε, αν χρειάζεται, το κρέας. Σε περίπου 1 ώρα θα είναι έτοιμο. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και, μόλις χλιαρύνει, το κόβουμε σε φετούλες. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε τα μακαρόνια για 6 με 8 λεπτά. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο βάζοντας το κρέας στη μέση και γαρνίροντας με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα.
Πηγή:.tlife.gr