- 500 γρ. ταλιολίνι
- 10 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
- 1/2 φλιτζάνι νερό βραστό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
- 500 γρ. μανιτάρια άσπρα, πορτομπέλο, πλευρώτους κλπ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε μικρό μπολ και τα περιχύνουμε με το βραστό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν και να ανακτήσουν την υγρασία τους. Έπειτα τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό. Σε βαθύ τηγάνι ροδίζουμε την πανσέτα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό που μουλιάσανε τα μανιτάρια πορτσίνι. Βράζουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει και να πυκνώσει. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ταλιολίνι σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε γαβάθα. Προσθέτουμε τη σάλτσα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα με φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: www.argiro.gr