Υλικά
2 μήλα η μπανάνες η αχλάδια-1 κ.σ βούτυρο-1 κ.σ μέλι
1 κ.γ υγρή βανίλια η κλωνάρι βανίλιας-1/2 κ.γ κανέλα
2 αυγά-1/2 κούπα ζάχαρη-1/2 κούπα γάλα-πρέζα αλάτι
100 γρ αλεύρι κοσκινισμένο-60 γρ βούτυρο-1 κ.γ μπέικιν
αν έχετε μπορείτε να βάλετε και λίγα καρύδια
Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι 25 εκ βάζουμε το βούτυρο-μέλι τα μήλα κομμένα καρέ.
Προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να πάρουν χρώμα
Μέχρι να γίνουν τα μήλα ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το αλάτι με αυγοδάρτη
Προσθέτουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι-μπέικιν στο μείγμα με τα αυγά,
συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα.
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι χαμηλώνουμε την φωτιά για 10 λεπτά
Αναποδογυρίζουμε σαν ομελέτα μπορείτε και με ένα πιάτο αν σας βοηθάει.
Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και η Μηλόπιτα είναι έτοιμη αφήνουμε για 5 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη-κανέλα και έχουμε τέλεια μυρωδάτη Μηλόπιτα.
Πηγή:elpidaslittlecorner.blogspot.gr