Υλικά
- 300 γρ. στήθος κοτόπουλου σε κιμά
- 300 γρ. μπούτι κοτόπουλο σε κιμά
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομένες
- ξύσμα από 2 λεμόνια ή λαϊμ
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 αυγό
- 2 χούφτες κορνφλεικς
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- μυρωδικά (1\4 μάτσο μαιντανό,1\4 μάτσο δυόσμο)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε καλά τους 2 κιμάδες και τα μυρωδικά και αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στούς 200 βαθμούς
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε σε ενα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια πρός χαμηλή φώτια. Θα πάρει 10 λεπτά αυτή η διαδικασία γιατί θέλουμε να μαγειρευτούν κάλα τα κρεμμύδια, στα τελευταία 3 λεπτά ρίχνουμε και το σκόρδο, μόλις είναι έτοιμα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν .
- Ενώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο μπώλ και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Πλάθουμε σε μπαλάκια 3-4 εκ. Βάζουμε λαδόκολλα σε δύο μεγάλα ταψιά και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια από πάνω.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Πηγή:akispetretzikis.com