Υλικά
- 750γρ. φάβα βρασμένη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 κλωνάρια πράσα
- 500γρ. σπανάκι
- 350γρ. κοπανιστή
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- Λίγη μαργαρίνη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, την αφήνουμε να ξαφρίσει και τη βράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό και να γίνει μια ενιαία κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πράσο ψιλοκομμένο και το σπανάκι. Μόλις μαραθούν τα υλικά μας, τα σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε την κοπανιστή. Ξανά ανακατεύουμε τα υλικά μας να γίνουν ένα μείγμα και προχωράμε στο επόμενο στάδιο.
Αλείφουμε ομοιόμορφα με μαργαρίνη όλο το ταψί και στρώνουμε το μισό μείγμα της φάβας μας. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα από το τηγάνι και τέλος στρώνουμε την υπόλοιπη φάβα ομοιόμορφα. Τέλος, ραντίζουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει από πάνω η φάβα.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή:.toarkoudi.gr