Υλικά
1 μικρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο κατά μήκος
2 καρότα, καθαρισμένα
2 πατάτες, καθαρισμένες
175γρ. ραπανάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
175γρ. γογγύλια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
3 ντομάτες, κομμένες στη μέση
15ml (1 κ.σ.) φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
900ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προσαρμόστε τον Κόφτη/Τρίφτη ή τον Μεταλλικό λαχανοκόπτη με τον δίσκο κοπής για χοντρές φέτες και κόψτε το κρεμμύδι, το καρότα και τις πατάτες. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα μαζί με τα ραπανάκια, τα γογγύλια, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και τον ζωμό.
- Αφήστε να βράσουν, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά.
- Προσαρμόστε τον Μύλο αλέσεως λαχανικών με το χοντρό δίσκο, την άγρια πλευρά από πάνω, και πολτοποιήστε τη σούπα. Βάλτε ξανά την σούπα στην κατσαρόλα, ζεστάνετε πάλι σιγά-σιγά και προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε με μπουκιές ψωμιού ολικής αλέσεως, εάν το επιθυμείτε.
Πηγή:kenwoodworld.com