Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 300 γρ. γάλα φρέσκο
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας λικέρ ή κονιάκ
- 5 γκοφρέτες
- 2 κουτιά πουράκια
Πώς το κάνουμε:
- Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και πριν βράσει, το ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε και το λικέρ ή κονιάκ.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την ανακατεύουμε με το μίγμα της σοκολάτας.
- Ψιλοκόβουμε τις γκοφρέτες, τις στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι ή σε ταψάκι με λαδόκολα και ρίχνουμε λίγη από την σοκολατένια κρέμα.
- Κόβουμε τα πουράκια στα δυο και τα βάζουμε γύρω γύρω στα τοιχώματα της φόρμας.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα, διακοσμούμε με σπασμένα πουράκια και την βάζουμε στο ψυγείο.
Πηγή:sintagespareas.gr