Η συνταγή είναι απλή και το αποτέλεσμα βέβαιο. Μην υπερβάλλετε στα λεμόνια διότι μπορεί να γίνει περισσότερο ρευστό απ’ ότι πρέπει.
Υλικά
4 αυγά
130 ζάχαρη άχνη +10 γραμμάρια για διακόσμηση
80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
120 γραμμάρια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια
Πλύντε τα λεμόνια και στίψτε τα
Σε βαθύ μπολ βάλτε τους κρόκους και τη ζάχαρη άχνη
Χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός ώσπου να ασπρίσουν και να γίνουν κρεμώδη
Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και χτυπήστε με το μίξερ
Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το
Ρίξτε το αλεύρι και το μπέικιν, χτυπήστε με το μίξερ
Χτυπήστε τα ασπράδια αφού ρίξτε μέσα μια πρέζα αλάτι
Χτυπήστε καλά, ρίξτε και μια πρέζα ζάχαρη άχνη
Προσθέστε τη μαρέγκα στο μπολ -ΟΧΙ μίξερ τώρα, ανακατέψτε μαλακά με σπάτουλα
Βουτυρώστε μια φόρμα και ψήστε το κέηκ για 20 λεπτά
Αφήστε το να κρυώσει καλά και τότε ρίξτε την άχνη από πάνω
Διακοσμήστε το κέηκ σας με λίγο ξύσμα λεμονιού