Πολλές είναι οι παραλλαγές υπάρχουν για τούτο το γευστικό κρύο πιάτο όμως λόγω των… ημερών προτείνουμε την εξής:
Υλικά
300 γραμμάρια μακαρόνια βίδες
100 γραμμάρια πέστο βασιλικού
15 ντοματίνια
7 μαύρες και πράσινες ελιές
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
Ελάχιστη πιπερίτσα τσίλι
Λίγο καλαμπόκι βρασμένο
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ηλιόσποροι ή κολοκυθόσποροι
Εκτέλεση
Βράστε τα μακαρόνια που επιλέξατε al dente και σουρώστε τα
Βάλτε τα σε ένα μπολ και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο για να μην ξεραθούν
Κόψτε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, τα ντοματίνια στα δύο
Στο μπολ που έχετε τα μακαρόνια προσθέστε όλα τα υλικά συν τη φέτα σε κύβους
Ανακατέψτε απαλά, προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, αν χρειάζεται
Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες