Η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου ανέβασε στο προφίλ της στο facebook μία φωτοσοπιά που δείχνει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ζητιανεύει για εκλογές. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξοργίστηκαν. Και εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν την απομάκρυνση της δημοσιογράφου από την ΕΡΤ, όπου και παρουσιάζει καθημερινά την ειδησεογραφική εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης».
Στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν ούτε χιούμορ, ούτε δίκαιο. Ας μη συζητήσουμε για την αισθητική της ανάρτησης. Στην Πειραιώς μπορεί να τη βρήκαν προσβλητική, όμως δεν πρέπει να λησμονούν ότι αυτό που σήμερα κάνει το.. photoshop, το έκανε παλαιότερα η γελοιογραφία. Θα μπορούσαν να απαντήσουν με ένα σαρκαστικό αστείο. Και με τακτ που, όπως έλεγε ο Τσόρτσιλ, στέλνεις κάποιον στο διάολο και εκείνος σε ευχαριστεί για το ταξίδι.
Η Νέα Δημοκρατία ζητεί την απομάκρυνση της δημοσιογράφου όχι για την ποιότητα της δουλειάς που κάνει στη δημόσια τηλεόραση, αλλά για μία ανάρτηση στο facebook, κοινώς για την προσωπική της άποψη. Αυτή η αντίληψη, όσο και αν συνάδει με τα εγχώρια πολιτικά και δημοσιογραφικά ήθη, είναι βαθιά αναχρονιστική. Οι απόψεις που η Ακριβοπούλου καταθέτει ιδιωτικώς, ουδόλως αφορούν το λόγο που αρθρώνει δημοσίως. Αν η Νέα Δημοκρατία εκτιμούσε ότι η Ακριβοπούλου προσβάλλει τον πρόεδρο της από το πλατό της δημόσιας τηλεόρασης, τότε μπορούσε να εγείρει θέμα. Αλλά και πάλι θα χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή καθώς η συζήτηση θα έπρεπε να διαχωρίσει το δικαίωμα στην κριτική από τη συνειδητή προσβολή.
Βέβαια και η Ακριβοπούλου οφείλει να γνωρίζει ότι σήμερα είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το δημόσιο από το ιδιωτικό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πρόσωπα, όπως η ίδια, που απολαμβάνουν προβολή από δημόσιο μέσο και αμοιβή από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εδειξε να το αντιλαμβάνεται, αφαιρώντας την επίμαχη φωτογραφία από το προφίλ της.
Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση στοχοποιούσε με χυδαίο, με εμετικό τρόπο μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους. Το κάνει και σήμερα και μάλιστα ως φορέας εξουσίας. Καλό είναι η Νέα Δημοκρατία να επιδείξει εγκράτεια, ειδικά όταν δηλώνει πως εμπνέεται από τις αρχές του φιλελευθερισμού. Οι δημοσιογράφοι κρίνονται από το κοινό τους. Από την αναγνωσιμότητα ή τα ποσοστά της τηλεθέασης τους. Το ίδιο και η Ακριβοπούλου.
Πηγή: protagon.gr