«Αυτό το οποίο επισημαίνω με σεβασμό στις συντεταγμένες εξουσίες, που δεν πρέπει να συγκρούονται – διότι η σύγκρουση της δικαστικής, της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας δεν ωφελεί τη Δημοκρατία – όμως αυτό που βλέπω είναι ότι λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες, από Ανώτατα Δικαστήρια κιόλας, δεν νομολογούν, αλλά νομοθετούν. Εχει σημασία αυτό. Εν τοις πράγμασι νομοθετούν», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, με αφορμή τις «βολές» κατά δικαστών του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
Μάλιστα ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παρέθεσε σειρά αποφάσεων, όπως αυτή του ΣΤΕ για τους φορολογικούς ελέγχους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δίνει μια ασπίδα προστασίας στους μεγάλους φοροφυγάδες. Δεν λέω ότι το θέλει αυτό το πράγμα το ΣΤΕ, έτσι όμως λειτουργεί αυτή η απόφασή του».
Για επεισόδια και διαδηλώσεις στη G20: Εάν γινόντουσαν στην Ελλάδα, η ΝΔ θα έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τη μετέτρεψε σε Εξαρχιστάν
«Απ’ έξω από τη Σύνοδο της G20 είχαμε τη Σύνοδο των κινημάτων και των πολιτών, μερικοί από τους οποίους προχώρησαν σε δυναμικές ενέργειες, τέτοιες που εάν γινόντουσαν στην Ελλάδα θα έλεγε η Νέα Δημοκρατία “ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει σε Εξαρχιστάν την Ελλάδα”.
Με 180 αστυνομικούς τραυματίες, 100.000 διαδηλωτές, 30.000 αστυνομική δύναμη. Δεν υπήρξε κάποιος νεκρός, παρά την ένταση των κινητοποιήσεων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Αμβούργο.
Στο ερώτημα εάν τον χαροποιούν τα όσα έγιναν στη γερμανική πόλη, ο πρώην υπουργός απάντησε: « Με χαροποιεί η μαζική κινητοποίηση. Κάποιοι προχώρησαν σε δυναμικές ενέργειες. Δεν με χαροποιεί. Το λέω όμως γιατί είναι μέρος της πραγματικότητας.
Απελπισμένοι άνθρωποι μπροστά σε αδιέξοδα, άνθρωποι που από ιδεολογικές αφετηρίες θεωρούν ότι έτσι μπορούν να εκφράσουν, με πιο έντονο τρόπο, τη διαμαρτυρία τους, γιατί αλλιώς οι 100.000 (σ.σ. διαδηλωτές) θα περάσουν σ’ ένα “σουπεράκι” στις τηλεοράσεις, ενώ αυτά που συμβαίνουν, οι πράξεις βίας, δημιουργούν μια προβολή. Δεν συμφωνώ, αλλά αυτή είναι μια αντίληψη. Και εάν συνέβαινε στην Ελλάδα, δεν θα μιλούσαμε για τους 100.000 διαδηλωτές, θα μιλούσαμε για κάποια επεισόδια».