«Yπάρχει σε εξέλιξη μια τεράστια αντικυβερνητική επιχείρηση που υλοποιείται με τη συνεργασία οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών δυνάμεων», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Documento», που δημοσιεύεται με τίτλο «Η ΝΔ και συγκεκριμένα ΜΜΕ λειτουργούν ως κατασκευαστές σκανδάλων».
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό με τη φανταστική κατασκευή περί δήθεν παρεμβάσεων στην ελληνική δικαιοσύνη», σημειώνει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το πώς η πρώτη έξοδος στις αγορές θα γίνει στο καλύτερο δυνατό χρονικό σημείο και το ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της οικονομίας να μη μείνει στους αριθμούς, αλλά να φτάσει στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
«Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα νέο mantra: Την καταγγελία των υποτιθέμενων παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη. Η ΝΔ αλλά και διάφοροι δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και ΜΜΕ έχουν ξεχειλώσει την έννοια της διάκρισης των εξουσιών ώστε ακόμη και ο σχολιασμός επί δικαστικών αποφάσεων να θεωρείται παραβίαση της αρχής», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ακόμα, προσθέτει: «Είναι πάρα πολύ περίεργο το γεγονός ότι τα ζητήματα τα οποία ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να θέσει στην κορυφή της ατζέντας, ξαφνικά αποτελούν και πρώτο θέμα σε κεντρικά δελτία ειδήσεων μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών. Εγώ δεν το θεωρώ σύμπτωση αυτό, θεωρώ ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια τεράστια αντικυβερνητική επιχείρηση που υλοποιείται με την συνεργασία οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών δυνάμεων. Και η αιτία είναι πολύ απλή. Έχει να κάνει με το ότι σε πάρα πολλά πεδία η Κυβέρνηση έχει αλλάξει πρακτικές του παρελθόντος που δημιούργησαν ένα πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό σύμπλεγμα εξουσίας το οποίο σήμερα αμφισβητείται.
Για να μας επιτίθενται λοιπόν οι φορείς και οι εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας με τέτοια σφοδρότητα κάτι σωστό κάνουμε μάλλον». Για τη στάση του κ. Μητσοτάκη σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «έχει άλλου είδους σκοπιμότητες» και προσθέτει: «Καταρχάς, προσπαθεί να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό με τη φανταστική αυτή κατασκευή περί δήθεν παρεμβάσεων στην ελληνική δικαιοσύνη διότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο πεδίο της οικονομίας και να καταστροφολογεί ανέξοδα όπως έκανε πριν το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η κριτική του όμως έχει και ένα ιδεολογικό βάθος και πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό.