«Ο κ. Στουρνάρας ως άτομο, ως οικονομολόγος, ως πρώην υπουργός μπορεί να κάνει όποια δήλωση θέλει. Ως Τράπεζα της Ελλάδας θα είχα πολλά ερωτήματα αν αυτή η άποψη ήταν θέση της ΤτΕ. Απ’ ό,τι ξέρω δεν ήταν. ‘Αρα, πρόκειται για μια προσωπική άποψη. Δεν θέλω να προχωρήσω σε σχόλιο. Πάντως, αν ήθελε ο κ. Στουρνάρας να επηρεάσει τις διεθνείς αγορές, μάλλον δεν τον άκουσαν».
Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης καυτηρίασε την αρνητική θέση που είχε διατυπώσει πρόσφατα ο Διοικητής της ΤτΕ για την έξοδο στις αγορές.
Ο κ. Δραγασάκης μιλώντας στον realfm pρόσθεσε ότι αυτό που είπε δεν εξέφραζε την ΤτΕ, τα στελέχη της, τα όργανά της, «αν συζητήθηκε η άποψη αυτή πριν». Στο ερώτημα αν ήταν προσωπική άποψη του κ. Στουρνάρα, απάντησε: «Υποθέτω, διαφορετικά δημιουργούνται άλλα θέματα, διότι η ΤτΕ έχει και όργανα που μπορούν να έχουν τη δική τους άποψη και τον δικό τους ρόλο».
Σχολιάζοντας επί της ουσίας το εγχείρημα της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι «το ιδανικό σενάριο για την κυβέρνηση είναι να αρχίσει από κάπου -από εδώ που ξεκίνησε τώρα με την έξοδο στις αγορές- και από τώρα έως το 2018 να έχει μια σειρά από πράξεις που εδραιώνουν τη θέση της χώρας στις αγορές».
Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «στόχος ήταν να αρχίσει μια δοκιμαστική έξοδος στις αγορές αρκετά πριν από τη λήξη του Προγράμματος το 2018» και «ο στόχος επιτεύχθηκε».
Χαρακτήρισε επιτυχία τη χθεσινή εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι αυτό φαίνεται από την αποτίμηση της πλειονότητας του παγκόσμιου Τύπου και των αναλυτών, αλλά και από την αγορά του ομολόγου και από νέους αγοραστές, για να σχολιάσει για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης πως αυτά είναι η ουσία και πως όλα τα άλλα που ακούγονται στο εσωτερικό «είναι θόρυβος».
Σημείωσε ότι χθες σημειώθηκε μια επιτυχία και υπογράμμισε ότι πλέον μπαίνουν οι βάσεις για μια σειρά θετικών γεγονότων για καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα το 2018.
Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν πανηγύρισε και τόνισε ότι δεν χρειάζεται ούτε θριαμβολογία ούτε εφησυχασμός αλλά προσήλωση στους στόχους που θέτει η κυβέρνηση για την έξοδο από το πρόγραμμα, καθώς -όπως εμφανίστηκε βέβαιος- θα υπάρξουν ξανά δυνάμεις (όπως και στην α’ και στη β’ αξιολόγηση) που θα θελήσουν να βάλουν εμπόδια και τρικλοποδιές στην πορεία αυτή.