Νομίζετε ότι το υγιεινό δεν μπορεί να είναι και νόστιμο; Λάθος! Το «New Page» συνάντησε την αγαπημένη food blogger Γεωργία Ζερβού του site cookwithme.gr, η οποία μας πρότεινε δύο υγιεινές και light συνταγές για απόλαυση χωρίς τύψεις.
Σαλάτα με ρεβίθια και καπνιστή ρέγγα
Ιδού ένα υπέροχο και ταυτόχρονα υγιεινό πιάτο, με όλες τις γεύσεις να δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Οσοι δεν προτιμάτε τη ρέγγα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με γαύρο μαρινάτο, λακέρδα ή και τόνο. Καλή απόλαυση!
Info:
Ενα φλιτζάνι ωμά ρεβίθια προσφέρει πάνω από 230 mg μαγνησίου. Δοκιμάστε τα με λίγο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο και θα λάβετε ένα σημαντικό ποσοστό μαγνησίου. Σκέτα, ωμά ή μαγειρεμένα, αυτά τα όσπρια είναι «θαυματουργά».
Υλικά για 4 άτομα
2 κούπες ρεβίθια
3 φιλέτα καπνιστή ρέγγα
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κ.σ. κάππαρη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
μερικά φύλλα βασιλικού
πάπρικα γλυκιά
θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
ξύδι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ και την επομένη τα βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά στη χύτρα – υπολογίστε αντίστοιχα τον χρόνο αν πρόκειται να τα βράσετε σε κανονική κατσαρόλα. Τα στραγγίζουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα. Κόβουμε τα φιλέτα της ρέγγας σε μέγεθος «μπουκιάς» και τα προσθέτουμε στα ρεβίθια. Συνεχίζουμε με τις ψιλοκομμένες πιπεριές, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια και, τέλος, βάζουμε λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού για άρωμα. Πασπαλίζουμε με πάπρικα, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε λάδι και ξύδι κατά βούληση.
Παγωτίνια light με τραγανή επικάλυψη σοκολάτας
To απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό, το αγαπημένο σε όλους μας παγωτό, μπορεί να γίνει πανεύκολα με λίγες θερμίδες και ελάχιστη ζάχαρη!
Info:
Η μπανάνα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μας παρέχει βιταμίνες Α, Β, C και Ε, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο. Με τόσα καλά, τα οφέλη της είναι πολλά. Δείτε όμως έξι από αυτά που εμφανίζουν όσοι τις καταναλώνουν καθημερινά. Σύμφωνα με μελέτη του Imperial College του Λονδίνου, τα παιδιά που έτρωγαν τουλάχιστον μία μπανάνα τη μέρα παρουσίαζαν κατά 34% μικρότερο συριγμό στην αναπνοή από αυτά που έτρωγαν μόνο μία μπανάνα τη μέρα. Αν θέλετε δε να περιορίσετε τα συμπτώματα που συνδέονται με το άσθμα, βάλτε το τροπικό φρούτο στην καθημερινότητά σας.
Υλικά για 16 παγωτίνια
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 γεμάτη κ.σ. κακάο
1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για την επικάλυψη
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Ανάμεικτοι ξηροί καρποί
Βάζουμε τις μπανάνες για 2-3 ώρες στην κατάψυξη να παγώσουν. Οταν έρθει η ώρα να φτιάξουμε τα παγωτίνια μας, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε στο multi μαζί με το γάλα, το κακάο και το μέλι και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας και να λιώσουν οι μπανάνες. Το τελικό αποτέλεσμα δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα κανονικό παγωτό! Τέλος, αφαιρούμε τα μαχαίρια του multi, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ειδικές θήκες για παγωτίνια και τοποθετούμε από ένα ξυλάκι. Καταψύχουμε για αρκετές ώρες (ιδανικά όλη νύχτα) και την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε τα παγωτίνα μας και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας ή σε μια μεγάλη πιατέλα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τα βουτάμε ένα ένα έτσι ώστε να καλυφθεί τουλάχιστον στο μισό παγωτάκι. Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς που πρώτα έχουμε θρυμματίσει καλά και, τέλος, βάζουμε για ακόμα μισή ώρα τα παγωτίνια μας στην κατάψυξη για να παγώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί μαζί με τους ξηρούς καρπούς μια υπέροχη τραγανή επικάλυψη. Αληθινή απόλαυση με πολύ λίγες θερμίδες!
ΠΗΓΗ: neaselida.gr