«Συντάσσεται η προκήρυξη και παράλληλα γίνονται συζητήσεις για μερικές ακόμη νομοτεχνικές βελτιώσεις ώστε να ολοκληρωθεί αισίως η προσπάθεια και να μην έχει την τύχη των τριών προηγουμένων που έγιναν από το 1993», ανέφερε ο Ροδόλφος Μορώνης
«Συντάσσεται η προκήρυξη και παράλληλα γίνονται συζητήσεις για μερικές ακόμη νομοτεχνικές βελτιώσεις ώστε να ολοκληρωθεί αισίως η προσπάθεια και να μην έχει την τύχη των τριών προηγουμένων που έγιναν από το 1993», ανέφερε ο Ρ. Μορώνης σημειώνοντας ότι «δουλεύουμε λίγο σιωπηρά» και ότι «το θέμα της αδειοδότησης βρίσκεται στην προετοιμασία».
Τόσο η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη ρώτησαν αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα.
Αντίθετα το ενδιαφέρον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν η τεκμηρίωση του αριθμού των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας σε επτά. Ο Γιάννης Τραγάκης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΕΣΡ στην οποία αποφασίσθηκε ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΡ Θανάσης Κουτρομάνος τόνισε ότι στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο «η κατάσταση είναι ένα νομικό ναρκοπέδιο».
«Το κύριο χαρακτηριστικό που αποτελεί ένα είδος προπατορικού αμαρτήματος είναι η προσπάθεια του νομοθέτη επί πολλά χρόνια να συμβιβάσει πράγματα που είναι μεταξύ τους ασύμβατα. Υπάρχει διάταξη που αναφέρει ότι το να θέτει κανείς σε λειτουργία ραδιόφωνα ή τηλεόραση χωρίς άδεια είναι ποινικά κολάσιμη πράξη. Το προπατορικό αμάρτημα είναι ότι όλοι άρχισαν να λειτουργούν χωρίς άδεια δηλαδή με παράνομη πράξη. Και αντί να τιμωρηθούν γι’ αυτό νομιμοποιήθηκαν ή «νομιμοποιήθηκαν». Αυτό άγει την αρχή της τήρησης των νόμων στα όριά τους και δημιουργεί καθημερινά προβλήματα», σημείωσε ο ίδιος.
Πηγή avgi.gr