Με τον μοναδικό γλαφυρό του λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κέρδισε μια ακόμα μάχη της…ατάκας και πιθανότατα την ευκαιρία προβολής στα σατιρικά σώου της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Αποκάλυψε, από την άλλη, μία ακόμα πτυχή του “επιπέδου” του κοινοβουλίου.
Το θέμα δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική γι αυτό καλύτερο θα ήταν να εκληφθεί ως πολιτικό “μαργαριτάρι”, από τα τόσα που ακούγονται στη Βουλή και στα κανάλια.
Μιλώντας στον Σκάϊ, λοιπόν, ο Βασίλης Λεβέντης είπε πως δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων και ότι δεν μπορεί να… εξηγήσει το θέμα στη σύζυγό του.
«Κάτι που δεν μπορώ να πάω στο σπίτι μου, στην κυρία Νατάσα, να της το εξηγήσω, δεν θα πάω να το ψηφίσω στη Βουλή. Εγώ, πριν ψηφίσω στη Βουλή, πρώτα εξηγώ στη γυναίκα μου γιατί το κάνω».
«Της λέω προχθές εκεί που πίναμε καφέ “θα ψηφίσουμε ανταλλαγή πληροφοριών με ξένες τράπεζες για ξέπλυμα χρήματος”. Μου λέει “ωραίο, κάν’ το”», ανέφερε ως παράδειγμα και πρόσθεσε: «Τώρα τι να πω στη Νατάσα; Οτι απέναντι ο Χρήστος θα λέγεται Χριστίνα;».
Εξάγονται, τώρα, μερικά χρήσιμα συμπεράσματα. Η κυρία Νατάσα γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει με τις διακρατικές και διατραπεζικές συνεργασίες για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ως εκ τούτου άναψε το πράσινο φως στον σύζυγό της να ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο. Όλα, δε, τα νομοσχέδια που στηρίζει η ΕΚ πιθανότατα περνούν από οικογενειακό συμβούλιο πριν δοθούν οι σχετικές εντολές στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Το γεγονός ότι η σύζυγος Λεβέντη δεν μπορούσε να κατανοήσει το θέμα της νομικής μετάβασης φύλου για τα διεμφυλικά άτομα οδηγεί και σε ένα άλλο συμπέρασμα. Είτε οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί δεν συζητούν τα νομοσχέδια με τις συζύγους τους και αποφασίζουν στα κομματικά τους όργανα (πράγμα υποτιμητικό για τον ρόλο των συζύγων στην κοινοβουλευτική διαδικασία), είτε οι σύζυγοι των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών κατανόησαν πλήρως τις διατάξεις του νομοσχεδίου.
Εν κατακλείδι, όταν θα φθάσει η ώρα για σημαντικότερες αποφάσεις, ακόμα και για τη συμμετοχή της ΕΚ σε μία κυβέρνησης συνεργασίας, η κυρία Νατάσα θα αναδειχθεί σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων αφού η γνώμη της έχει μεγάλο ειδικό βάρος.