Την ονομασία «Κίνημα Αλλαγής» προτείνουν η Φώφη Γεννηματά κι ο Σταύρος Θεοδωράκης για το νέο προοδευτικό φορέα ο οποίος θα συγκροτηθεί με το ιδρυτικό συνέδριον το οποίο προγραμματίζεται για τις αρχές της άνοιξης. Μέχρι τότε τα δύο κόμματα των οποίων ηγούνται, παραμένουν στη Βουλή με την ονομασία Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.
Ωστόσο, η…ονοματοδοσία προκάλεσε γκρίνιες. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της ΔΗΣΥ εξέφρασε την έντονη δυσφορία του επειδή, όπως είπε, έμαθε τα “βαφτίσια” από τα ΜΜΕ και είπε χαρακτηριστικά “δεν ξεκινήσαμε καλά”, εννοώντας την κρυφή συνεννόηση της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη. “Δεν είναι και ο πιο επιτυχημένος τίτλος” είπε και ο βουλευτής του “Ποταμιού” Σταύρος Λυκούδης.
Η πρόταση των δύο αρχηγών συμφωνήθηκε στη 45λεπτη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο γραφείο της κ. Γεννηματά στη Βουλή. Ακόμη, συμφώνησαν, την επόμενη Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, να συνεδριάσουν από κοινού οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων μαζί με τα Πολιτικά Συμβούλια των δύο σχηματισμών. Η δράση των βουλευτών θα συντονίζεται από ενιαίο συντονιστικό συμβούλιο, στο οποίο θα μετέχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και των δύο κομμάτων.
Η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν ενωτικά και να ανταποκριθούν στο αίτημα των 210.000 πολιτών που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, με στόχο η προοδευτική παράταξη να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό.
«Δεν θα είναι είδηση οι συναντήσεις μας πια, θα είναι κάτι συνηθισμένο. Προχωράμε σ’ ένα μεγάλο ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο που θα εκφράσει όλες τις δυνάμεις» ανέφερε η κ. Γεννηματά. «Ισχυρή αντιπολίτευση επί δύο, μία φωνή. Ένα μεγάλο συνέδριο για κάτι νέο, για ένα ενιαίο κόμμα» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Η κ. Γεννηματά έχει προγραμματίσει για αύριο το μεσημέρι, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, το μεσημέρι, με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αναμένεται να ολοκληρώσει τις επαφές της με τους συνυποψηφίους της και τα κόμματα και κινήσεις που εμπλέκονται στο εγχείρημα με στόχο να σχηματισθεί ένα πολιτικό όργανο, το οποίο, μάλλον, θα λέγεται Πολιτική Γραμματεία, και θα καθοδηγεί την πορεία της παράταξης μέχρι την ολοκλήρωση του συνεδρίου.