Προετοιμάζονται όλες οι πλευρές για τη μάχη επί της ταινιοθήκης του Mega, στην περίπτωση που η Τηλέτυπος ΑΕ οδηγηθεί σε πτώχευση. Στο παρασκήνιο υπάρχουν επικοινωνίες, σε ανώτατο επίπεδο, ώστε το τίμημα να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα και να μοιραστούν οι σειρές μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, με τις τράπεζες να έχουν ρόλο θεατή επί του βασικότερου περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας.
Με έσοδα άνω των 50 εκατ. ευρώ τη διετία 2015-17 από τη χρήση της ταινιοθήκης, υπάρχει εισήγηση να βγει σε πλειστηριασμό για ένα ποσό της τάξης των 20 εκατ. ευρώ μαζί με το εμπορικό σήμα του Mega. Η αποτίμηση αυτή είναι πρόδηλα υποτιμητική καθώς δεν δείχνει να λαμβάνει υπόψη της το γεγονός ότι από το 2015, όταν και αφέθηκε στην τύχη του το κανάλι, ως και σήμερα, και μάλιστα χωρίς ενημερωτικό πρόγραμμα για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τα έσοδα συνέχισαν να έρχονται στους δεσμευμένους από τις τράπεζες λογαριασμούς της Τηλέτυπος ΑΕ μειώνοντας τον δανεισμό.
Οι προηγούμενες αποτιμήσεις της ταινιοθήκης του Mega, που έγιναν εξαιτίας της ενεχυρίασής της για τη λήψη του ομολογιακού δανείου, ήταν στις 31/12/2014 στα 117 εκατ. ευρώ και στις 30/9/2015 στα 89,5 εκατ. ευρώ. Και αυτές οι αποτιμήσεις θεωρούνται χαμηλές καθώς την εποχή εκείνη δεν είχε διαπιστωθεί εν τοις πράγμασι η αξία της, ενώ αντιθέτως έχουν γίνει άλλες αποτιμήσεις ταινιοθηκών στην τηλεοπτική αγορά, όπως αυτή του ΑΝΤ1 στα 300 εκατ. ευρώ, επειδή η μητρική εταιρεία πουλάει τις σειρές σε θυγατρικές που έχει στα Βαλκάνια.
Πάντως συζητείται, απ’ ό,τι φαίνεται, να γίνει ένας πλειστηριασμός αλά Digea και να μοιραστεί η ταινιοθήκη στους μεγάλους ιδιωτικούς σταθμούς, έναντι ιδιαιτέρως χαμηλού αντιτίμου. Μόνο αν στη μάχη μπει και η ΕΡΤ μπορεί να αλλάξει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός.
Πηγή: typologies.gr