«Η ΝΔ, αφού υιοθέτησε την πρακτική της στοχοποίησης υπαλλήλων, με κριτήριο το… όνομα και τη συγγένεια την οποία φέρουν, διαπράττει νέο ατόπημα. Η ΝΔ “ανακάλυψε” και χαρακτηρίζει ως “επιλήψιμη” την παράλληλη άσκηση καθηκόντων των στελεχών του Δημοσίου τα οποία κατέχουν υπηρεσιακή θέση ευθύνης».
Αυτό επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, με αφορμή κυριακάτικο δημοσίευμα που αναφέρεται σε εργαζόμενη-υπάλληλο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα, σημείωσε ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας στρέφεται εναντίον εργαζομένης-υπαλλήλου του ΕΦΚΑ, όχι επειδή απασχολείται νόμιμα και με αυξημένα καθήκοντα στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά για το όνομα και τη συγγένεια που φέρει.
Αναφορικά με το θέμα, ο κ. Πετρόπουλος τονίζει ότι ο τρόπος της παράλληλης άσκησης καθηκόντων στελεχών του Δημοσίου προβλέφθηκε σε Π.Δ. του 2005, προκειμένου να είναι εφικτή η αξιοποίησή τους σε επιτελικές θέσεις. «Πρόκειται για μία πρακτική που επανειλημμένα έχει ακολουθηθεί, χωρίς να γίνεται “θόρυβος”. Κι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, κατά καιρούς, είχαν, από το 2005 και μετά, παράλληλη απασχόληση σε πολιτικά γραφεία, συμπεριλαμβανομένου και του γραφείου του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης» διευκρινίζει ο κ. Πετρόπουλος.
«Η ΝΔ “ανακάλυψε” και χαρακτηρίζει ως “επιλήψιμη” την καταβολή υπερωριακής αμοιβής που δικαιούνται, με βάση τη νομοθεσία, οι υπάλληλοι για εργασία εκτός ωραρίου. Η συγκεκριμένη υπάλληλος του ΕΦΚΑ εξακολουθεί να ασκεί πλήρως και πραγματικά τα καθήκοντά της ως προϊσταμένη σε τμήμα ελέγχου των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης για την εισφοροδιαφυγή. Άλλωστε, αυτή είναι η αληθής έννοια της νομικής πρόβλεψης για την παράλληλη άσκηση καθηκόντων» υπογραμμίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, η ΝΔ καταφεύγει στη μικροπολιτική και στο λαϊκισμό, για να κρύψει την ένδεια ουσιαστικού αντιπολιτευτικού λόγου.