Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Θόδωρος Παπαθεοδώρου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, με την οποία κατηγορούσε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, και τον μέχρι πρότινος σύμβουλό του Γιώργο Χριστοφορίδη για διασπορά “fake news”. Παρά το ύφος με το οποίο διατύπωνε την ερώτηση (την οποία το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, φρόντισε να διανείμει στο πανελλήνιο με δελτίο Τύπου), τελικά αποδείχθηκε ότι, έστω και εν αγνοία του, fake news ήταν η ίδια η επίκαιρη ερώτησή του. Την οποία, μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε να αποσύρει και να διανείμει εκ νέου, διορθωμένη, ως «ορθή επανάληψη».
Ειδικότερα, ο κ. Παπαθεοδώρου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, προσπαθώντας να πείσει ότι η υπόθεση που έγινε γνωστή ως «perouka gate» δεν συνέβη ποτέ! Ότι, δήθεν, οι δημοσιογράφοι Δημάδης και Σουλτογιάννης, που πιάστηκαν με τις… περούκες στα χέρια να παρακολουθούν τον υπουργό, κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο του 2016, είναι θύματα “fake news” και όχι «περουκάδες».
Σαν να μη χρέωσαν ποτέ τα ποτά που ήπιαν στο μπαρ του ξενοδοχείου στον τότε σύμβουλο του υπουργού, Γιώργο Χριστοφορίδη πλαστογραφώντας την υπογραφή του, σαν να μην είδε όλη η Ελλάδα τις φωτογραφίες τους με τις περούκες, όπως υποστηρίζουν οι θιγόμενοι.
Η πρώτη επίκαιρη ερώτηση, πριν τις αλλαγές
Ο κ. Παπαθεοδώρου ισχυρίστηκε ότι ο Γιώργος Χριστοφορίδης «βρισκόταν στη Νέα Υόρκη με χρήματα του ελληνικού λαού και έγραφε ως δημοσιογράφος της εφημερίδας ΧΩΝΙ ρεπορτάζ». Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι ο Γ. Χριστοφορίδης αποχώρησε από την εφημερίδα δύο μήνες πριν ενταχθεί στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως και ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα.
Όταν, επομένως, επισημάνθηκε στον κ. Παπαθεοδώρου ότι οι ισχυρισμοί του είναι συκοφαντικοί και θα μπορούσαν να επιφέρουν νομικές συνέπειες, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ έσπευσε να τα «μαζέψει» και κυκλοφόρησε ανασκευασμένη επίκαιρη ερώτηση, με την επισήμανση της ορθής επανάληψης, απαλείφοντας το επίμαχο κείμενο.
Πήγε για… μαλλί και βγήκε… fake news.