Στην κορυφή των χωρών της ΕΕ που επωφελούνται από τις επενδύσεις που προβλέπονται από το σχέδιο Γιούνκερ, με στόχο την ανάπτυξη, κατατάσσεται με βάση το ΑΕΠ βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με tweet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το σχέδιο Γιούνκερ αναμένεται να ενεργοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 283,7 δισ. ευρώ, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 90% του αρχικού στόχου, επισημαίνει στο ίδιο tweet, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε για την Ελλάδα τη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) περίπου 2,4 δισ. ευρώ και εκτιμάται να ενεργοποιήσει επενδύσεις ύψους 9,2 δισ. ευρώ στη χώρα μας. Τα νούμερα αυτά φέρνουν την χώρα μας στην πρώτη θέση μεταξύ των 28 με βάση το ΑΕΠ της κάθε χώρας.
Μετά την Ελλάδα ακολουθούν η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.
The #JunckerPlan is now set to trigger €283.7 billion in investments, representing 90% of the original target. The top five countries benefiting from these growth-focused investments are Greece, Estonia, Bulgaria, Portugal and Spain.
More → https://t.co/T7hKFvSsaj #investEU pic.twitter.com/MiyyJtfa6d— European Commission (@EU_Commission) May 10, 2018
Αλ. Χαρίτσης στο ΑΠΕ ΜΠΕ : «Η Ελλάδα σταθερά πρώτη στην αξιοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ»
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει την πρωτιά της Ελλάδας στην αξιοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ» τονίζει με δήλωση του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας το tweet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά πρώτη στην αξιοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ.
Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι «η συνεργασία της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αποδίδει ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία».
Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σημειώνει μάλιστα ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα είχε επαινέσει τη χώρα μας για τις πολύ υψηλές επιδόσεις της χώρας μας στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, τονίζοντας ότι «η «Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων (ΕΣΠΑ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων».