Στην αποκάλυψη ότι η εισαγγελική πρόταση για τα 7 στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που φέρονται να συνέστησαν «συμμορία» παράνομων προσλήψεων και συγκάλυψης στοιχείων μπορεί να οδηγήσει στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τον Άδωνι Γεωργιάδη, προχώρησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, Αντώνης Μπαλωμενάκη.
«Η αποστολή εκ μέρους της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη στη Βουλή της δικογραφίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει την έννοια της διερεύνησης συγκεκριμένων ποινικών ευθυνών πολιτικού προσώπου το οποίο κατονομάζεται στην παραγγελία και είναι ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης» αποκάλυψε στην Εξεταστική ο κ Μπαλωμενάκης.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι κατά την εκτίμηση της εισαγγελέως «πρέπει να ερευνηθεί εάν και εφόσον υπάρχει ευθύνη για το γεγονός ότι από τα 23-23 άτομα που αναφέρονται, τα 17 άτομα αποδεδειγμένα απασχολήθηκαν στο προσωπικό πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη». Πρόσθεσε δε ότι η απασχόληση των 17 στο γραφείο Γεωργιάδη προκάλεσε ζημία του Ελληνικού Δημοσίου την οποία το πόρισμα εκτιμά σε 256.000 ευρώ συνολικά για ένα χρόνο, δηλαδή ξεπερνά τις 150.000 ευρώ και έχει κατά συνέπεια κακουργηματικό χαρακτήρα.
Πέραν των κρίσεων της δικαιοσύνης ο κ. Μπαλωμενάκης εξέφρασε και την προσωπική του γνώμη λέγοντας ότι «αποδεικνύεται πλήρως» το γεγονός της παράνομης απασχόλησης 22 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Άδωνι Γεωργιάδη «έλλειψη τυπικών προϋποθέσεων, έλλειψη πραγματικής απασχόλησης. Υπογράμμισε δε ότι έγινε και χρήση τεχνασμάτων για να αποκρυβούν οι προσλήψεις από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ ή και απο την ίδια την πρόεδρο Τζένη Κρεμαστινού και τις διωκτικές αρχές.
Ο κ. Μπαλωμενάκης άφησε, όμως, ανοικτό και το ενδεχόμενο να κινηθεί διαδικασία συγκρότησης προανακριτικής κατά του Άδωνι Γεωργιάδη βάσει της εισαγγελικής πρότασης-φωτιά που έφτασε στη Βουλή και ενσωματώθηκε στη δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Υπάρχει πάντα η δυνατότητα προανακριτικής βάσει της δικογραφίας» τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης.
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής αποκάλυψε, όμως, και στοιχεία του πόρισματος για του 7 που φέρονται να μεταχειρίστηκαν μεθόδους συμμορίας για να προσλάβουν παράνομα εργαζομένους στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στο προσωπικό γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τα 7 στελέχη παραπέμπονται για απιστία, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. «Το πόρισμα εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι είχαν συστήσει συμμορία» ανέφερε παραπέμποντας στα «τεχνάσματα» των 7 οι περισσότεροι εκ των οποίων κατέθεσαν στην Εξεταστική και είτε δήλωναν «άγνοια» για το θέμα είτε προσπαθούσαν να συγκαλύψουν το θέμα.
ΠΗΓΗ: news247.gr